Vores surdej “Zia Maria”

Del dette

Vi er meget stolt over vores surdej og den fortjener at der bliver sagt lidt ord om den…

En dag var vi på besøg hos vores italiensk faster i Siracusa … Vi vidste at hun bager sin brød i den gammel ovn i keller men vi har aldrig snakket mere om det.. Inden denne vinter…

Den dag sagt hun lige pludselig : ” men den her brød den er bagt rigtig! Ingen gær kun med Lievito madre..” – den italiensk surdej….

Jeg kunne ikke tro mine ører…. “Zia! Er det rigtig? Sige mig mere…. Det vil jeg gerne lærer!” Jeg spurgte hende ”hvor gammel er den” men denne søde italienske kvinde i sin 80. år forstod ikke hvad jeg mente…

”År?” siger hun – ”hvad mener du med år? … den har ikke år, den har været her altid. Jeg har fået den overleveret fra min mor og hun har den fået fra sin mor….”

Jeg fiksommerfugle i maven når jeg sav de små bobler i surdejen, og sav hvor stærk den er. Vores oldemor har bagt med disse bakterier…og måske også hendes mor? Hvornår kom denne lille hvide klump mon til verden? Hvem ved…?

Den dag har hun forærede mig en lille klump .. en ægte guld klump.. den skulle med os hjem – og den overlevede hele turen fra Sicilien, med et stop i Slovakiet . En tur i bilen på 3690 km til at nået frem til sit nye hjem i Ebeltoft.

Surdejen er nu medlem af vores familie, og vi kalder den for: ”Zia Maria” efter vores faster. Jeg vidste ikke, at man kunne få følelser for en surdej – kun den der allerede har prøvet at bage med surdej vil forstå det… Den er stadig en udfordring til mig og jeg lærer hver gang noget nyt..men jeg må siger..jeg bager ikke…jeg lege med den 🙂

Da Danmark lukkede ned skrev vi et facebookopslag – ”Vi ses snart igen”, til vores kunder. Og vi fik helt ondt i maven over at tænke på situationen og hvad alle mennesker nu skal gøre. Hvordan bliver vores hverdags dage nu? ..lukket hjemme…

Vi må tænker fra den god side… Vi kan nyder hinanden, mere familie tid, kan øve med surdejen… og pludselig fik jeg en ide….

Spred glæden…! Lad folk nyde tiden hjemme! Nu, når alle få tid nok – så skal de have lov og mulighed for at bage med surdej…med VORES surdej! Så uden anden plan gik vi i gang – og det gik viralt…WOW… Det var helt vildt hvor populært det hurtigt blev.

Da mange af Jer der har fået den var helt nybegyndere, har vi gjort alt hvad vi kunne for at besvare alle spørgsmål og samtidig har vi rullet NYE ”guldklumper” til Jer, fordi tasken med surdej var tom ..IGEN… 😀

Vi regnede ikke med at uddele skulle 117 stk af vores surdej inden en uge… og antallet stiger stadig. Vi håber at I bliver ved 🙂

TAK fordi Zia Maria har fundet hjem også i DIN familie…

Vi har haft en rigtig dejlig oplevelse og vi vil gerne takke Jer for det, – Tak for jeres interesse, – Tak for alle opbakningen, tak for alle Jeres spørgsmål. Og tak fordi I delt billeder af Jeres nybagte brød. De fotos rigtig varme. I må også meget gerne skriver her ned lidt om det eller spørger noget, der interesserer jer..

Læs mere om hvorfor er det så fint at bager med surdejen her...

https://syddjurs.lokalavisen.dk/nyheder/2020-03-20/-Coronavirus-Lokal-caf%C3%A9-deler-surdej-ud-7263551.html

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Sørg for at få vores nyheder, ugentlig bestillingliste til levering eller aktuele tilbud !

Flere indlæg